Uitslag FC Twente - Willem II

FC Twente heeft in de strijd tegen degradatie uit de Eredivisie een belangrijk punt gepakt tegen Willem II. Toch schieten de Tukkers er weinig mee op, want het gat met de tegenstander van vanavond, die vijftiende staat, blijft zodoende op zes punten steken.

FC Twente kreeg via Frederik Jensen een goede mogelijkheid, maar hij schoot op de paal. Aan de andere kant was het direct hierna wel raak, want Kostas Tsimikas wist via de rug van doelman Joel Drommel het net te vinden. Vlak voor rust wist Thomas Lam uit het niets via een kopbal de ploegen op gelijke hoogte te brengen.

Na de pauze was Willem II de bovenliggende partij, ondanks dat de Twentefans de thuisclub door pepers op het veld te gooien wilden aanmoedigen. Tsimikas was namens de bezoekers zelfs dichtbij zijn tweede van de avond. Twintig minuten voor tijd zette Fran Sol de bezoekers toch op voorsprong. De wedstrijd leek beslist, maar enkele minuten voor tijd scoorde Peet Bijen uit een hoekschop toch nog de 2-2. Willem II kreeg nog een goede mogelijkheid om de zege te grijpen, maar aan de stand veranderde niets meer.

FC Twente

2 - 2

Willem II

43' Lam
87' Bijen
  14' Tsimikas
70' Sol
 
Gele kaart: Lam, Hooiveld (FC Twente), Haye (Willem II)
 
Stadion: Grolsch Veste, Enschede
Toeschouwers: 29.300
Arbiter: Wiedemeijer
 
Opstelling:   Opstelling:
Drommel
Van der Lely
Bijen
Thesker
Cuevas (Hooiveld/81)
Lam
Maher
Holla (Van der Heyden/33)
F.Jensen
Boere
Assaidi (Tighadouini/71)
  Wellenreuther
Lewis
Lachman
Heerkens
Tsimikas (Wijnaldum/83)
Chirivella
Rienstra
Lieftink
Haye
Sol
El Hankouri (Croux/90+4)