Biatleet Eberhard bekroont heerlijke slotronde met winst

Biatleet Julian Eberhard heeft voor de vierde keer in zijn carrière een World Cup-wedstrijd gewonnen. De rappe Oostenrijker was de beste op de massastart in het Finse Kontiolahti.

Al bij de eerste twee schietbeurten werden de nodige fouten gemaakt en na de derde schietbeurt was alleen de Duitser Arnd Peiffer van de toppers nog foutloos. Hij had dan ook de leiding in handen, maar bij de laatste keer schieten ging hij twee keer de mist in en was hij gezien.

De Fransman Martin Fourcade, die eerder al twee keer had gemist, bleef in de laatste beurt foutloos en dook als eerste de slotronde in, op vijf seconden gevolgd door de Rus Anton Shipulin, die zelf één misser achter zijn naam had. Eberhard volgde op zeventien seconden, een schier onoverbrugbaar gat.

Dat was echter buiten de langlaufsnelheid van Eberhard gerekend, want de Oostenrijker sloot in de slotkilometer aan bij Shipulin en Fourcade. Op het moment dat Eberhard inhaalde ging de Rus onderuit - buiten Eberhard's schuld om - en Fourcade kon het tempo van de Oostenrijker niet meer bijbenen.

De winst ging zo naar Eberhard, voor Fourcade, terwijl Shipulin als derde over de finish kwam en nog opgewacht werd door een zichzelf verontschuldigende Eberhard - iets wat, zo liet Shipulin ook vriendelijk blijken, niet nodig was.