Ogier wint Rally van Monte Carlo

Sebastien Ogier heeft de Rally van Monte Carlo gewonnen. Voor de Fransman was dit de vijfde opeenvolgende keer dat hij de rally aan de Côte d'Azur wint. De overige twee podiumplaatsen werden ingenomen door de Toyota-rijders Ott Tanak en Jari-Matti Latvala.

De regerend wereldkampioen Ogier ging vanaf de start van de rally aan de leiding. Op vrijdagmiddag verloor hij vanwege een spin een groot deel van zijn voorsprong. Op zaterdag ging de Ford-rijder opnieuw als een speer en vergrootte zijn voorsprong op eerste achtervolger Tanak tot bijna een minuut. Op zondag kwam de overwinning van Ogier niet meer in gevaar.

 

WRC - Rallye Monte-Carlo 2018: Highlights Stage 9 (Bron: Youtube)

De strijd voor de derde plaats tussen de Finnen Latvala en Esapekka Lappi was spannender. De strijd werd in het voordeel van Latvala beslist toen Lappi een fout maakte met een lekke band als gevolg. In de afsluitende proef ging de Toyota-rijder nogmaals in de fout en zakte terug naar de zevende plaats. De Brit Kris Meeke werd vierde en daarmee de beste Citroën-rijder.

De Belg Thierry Neuville had op de eerste proef al meteen vier minuten verloren maar kon met een vijfde plaats alsnog redelijk tevreden zijn.