FOK! Wat een weer: recordzacht?

Welkom!

Ondanks dat er van winterweer nauwelijks sprake is, valt er toch in sommige delen van het land af en toe winterse neerslag. Dit kan komende nacht in het noordoosten weer gebeuren, maar dat is dan voorlopig voor het laatst. De hele aankomende week is het erg zacht weer, met op woensdag mogelijk zelfs een temperatuursrecord. Dit staat nu nog op 12,1 ( De Bilt) en dat werdt gevestigd in 1960. Het kan daar woensdag iets daarboven uitkomen, terwijl het in het zuiden misschien wel 13 graden kan worden. 

Zover is het nog niet. Dit weekend werden we op diverse plaatsen nog getrakteerd op enige regen. Zaterdag eerst vooral in het zuiden, in de avond vooral in het westen. Op die plekken viel 3 tot 6 millimeter.

De bedoeling was dat het vandaag een groot deel van de dag droog zou blijven, en op de meeste plaatsen lukte dat ook wel. Echter, het was nauwelijks te zien op de radar, maar hier bij mij in Haarlem heeft het een half uurtje flink geregend. De zon was met name in de ochtend nog geregeld van de partij, maar ook die verdween. Dit op nadering van een storing die de zachte lucht ons land gaat laten veroveren.

Zoals gezegd kan het de komende uren in het noordoosten glad worden door sneeuwval. Elders in het land is er kans op natte sneeuw, en nog verder zuidwestwaarts is dat al snel gewone regen. De minima liggen hierbij rond het vriespunt in sneeuwval, tot 4 graden in Zeeland.

Morgenochtend gaat de sneeuw ook daar over in regen, maar de neerslag trekt dan vrij snel weg. Het kan daar nog wel even glad zijn. Elders lopen de temperaturen al snel op. In de middag is het dan tussen de 4 graden in Drenthe en Groningen, tot 10 graden in Brabant en Zeeland. Verder is het dan overwegend droog en kan de zon zich hier en daar laten zien. De wind draait naar de westhoek met een noordwestelijke voorkeur.

Zowel dinsdag en woensdag alsmede mogelijk ook donderdag zullen we de zon niet vaak te zien krijgen. Het is meest bewolkt en er kan een klein beetje regen of motregen vallen. Heel saai weer dus. Uitermate zacht weer met gemiddeld een graad of 9, maar woensdag dus mogelijk dat record.

Fijne week!

Nederland
 

Vogeltje in het station (Foto: DJMO)
Een vogeltje had de stationshal van Amsterdam veroverd. (Foto: DJMO)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!