IJshockeyclub slacht schaap op ijs en besprenkelt doelen met bloed, spelers onwel

Opmerkelijke taferelen bij ijshockeyclub Barys Astana uit Kazakhstan. De ploeg komt uit in de KHL, de Oost-Europese tegenhanger van de Noord-Amerikaanse NHL, en daar ging het schijnbaar niet goed genoeg.

Tijd voor een ritueel om het een en ander te veranderen dus. Voorafgaand aan een training werd een schaap het ijs op geleid, waar het beest op het midden van het ijs de keel doorgesneden werd, zo meldt het Russische Sport-Express

Daar bleef het niet bij, want uiteraard moesten de doelen en een groot deel van het ijs ook nog besprenkeld worden met het bloed van het schaap, anders werkt het natuurlijk niet. Naar verluidt raakten meerdere spelers onwel, vooral een groot deel van de acht buitenlanders.

Overigens mocht het voor hoofdcoach Evgeni Koreshkov allemaal niet meer baten: hij werd op nieuwjaarsdag de laan uitgestuurd. Niet geheel verrassend, want al sinds 2002 heeft geen enkele coach het langer dan een jaar volgehouden in Astana. Koreshkov had hoop om dat te verbreken, want zijn oudere broer Alexander was de president van de club, maar die werd vorig jaar ook ontslagen.