'Formule 1 in de toekomst ook op Netflix'

Races van de Formule 1 zullen in de toekomst best wel eens op Netflix uitgezonden kunnen worden. Eigenaar Liberty Media is onder andere met Netflix aan het praten, zo liet commercieel directeur Sean Bratches weten.   

"We zijn het verplicht aan onze fans dat ze kunnen kijken zoals ze willen", aldus Bratches tijdens het huidige raceweekeinde in Austin. "Daarom willen we platforms maken zodat mensen altijd plezier kunnen beleven aan de Formule 1 - of dat nou gaat om live races of het terugkijken van oude beelden. Maar het gaat ook om zaken bij Grand Prix-weekends om. Om dat allemaal bij elkaar te krijgen, is het ons doel om met partijen als Netflix en Amazon te gaan samenwerken."

Bratches voegt daar wel aan toe dat goed gekeken wordt naar het aanbod van nieuwe mogelijkheden om de Formule 1 te volgen in landen waar al bestaande overeenkomsten zijn met andere partijen. Daarbij gaat het vooral om het voorkomen van conflicten op het gebied van live-uitzendingen. 

Wat dit voor Nederland zal betekenen is onduidelijk. In Nederland is de F1 in 2018 sowieso nog bij Ziggo Sport te zien. Bovendien is Liberty Global voor de helft eigenaar van kabelbedrijf VodafoneZiggo. Er spelen hier dus meer belangen, dan alleen de verkoop van de tv-rechten.