Opa mishandeld in bijzijn van kleindochter

We schrijven zondag 14 mei 2017. Opa Iwan Zinhagel is voornemens om met zijn twee jaar oude kleindochter de eendjes te gaan voeren in het park. Wat een gezellig uitje door Rotterdam-Oosterflank moest worden, liep uit op een middag in het ziekenhuis. In het park rende een grote hond af op het kleine meisje waarop de 69-jarige Iwan aan de eigenaar vroeg of hij de hond wilde aanlijnen. 

Deze man weigerde, waarop een woordenwisseling ontstond. Volgens de eigenaar van de hond was 'zijn hond meer waard dan het kind' waarop de opa (uiteraard) het tegenovergestelde beweerde. Uiteindelijk werd de hondenbezitter het zat, wikkelde de hondenriem om zijn hand en begon op Iwan in te rammen. De hondenbezitter mikte daarbij vooral op het hoofd van Iwan, die twee jaar geleden een hersenbloeding heeft gehad. Charita, de dochter van Iwan: "We waren ontzettend bang dat hij weer een bloeding zou krijgen."

De politie werd gebeld en ook de ambulance kwam ter plaatse. Iwan moest voor controle naar het ziekenhuis. Charita: "Er zijn foto’s van zijn borstkas en hoofd gemaakt. Alles is vooral flink gekneusd en beurs. Hij moet rustig aan doen en heeft pijnstillers. Maar hij zit emotioneel gezien vooral ook in de put. Hij vindt het erg dat hem dit op zijn leeftijd is overkomen en dat hij mijn dochter niet goed kon beschermen.”