Kickstarter voor back-up klimaatonderzoek VS

Uit angst voor de komende president Donald Trump zijn Amerikaanse klimaatonderzoekers begonnen met een groot project. Ze willen backups maken van alle databases van Amerikaanse overheidsdiensten. Uit voorzorg, voordat klimaatsceptici de leiding nemen en de wetenschappelijke gegevens kunnen wissen.

Om geld in te zamelen zijn enkele mensen een kickstarter begonnen voor het Azimuth Climate Data Backup Project. In een paar dagen tijd zijn daar enkele duizenden dollars op gestort.

Op de kickstarter schrijven de milieuwetenschappers dat ze 50 euro per maand betalen voor een server, waar ze 10 terabyte opslagruimte hebben. Een Google-medewerker heeft een account op Google Drive met nog eens 10 terabyte aan ruimte beschikbaar.

Trump wordt op 20 januari officieel president, wanneer hij in Washington de eed aflegt. In zijn team zit onder meer Scott Pruitt, die de dienst voor milieubescherming (Environmental Protection Agency) moet leiden. Pruitt heeft meerdere rechtszaken aangespannen tegen het milieubeleid van de EPA. Rick Perry moet minister van Energie worden, ook al wilde hij dat ministerie ooit afschaffen.

Kickstarter voor back-up klimaatonderzoek VS
Kickstarter voor back-up klimaatonderzoek VS (Foto: BuzzT)