PvdA-stemmer: Samsom mag PvdA nog verder slopen

Maar liefst 55 procent van de Partij van de Achtzetels (PvdA) die in 2012 nog het volste vertrouwen hadden in Diederik Samsom, belonen zijn onzichtbaarheidsbeleid nu negatief. Dit in tegenstelling tot wat nu nog PvdA-stemmer is, daarvan ziet maar liefst 43 procent dat Diederik zich weer kandidaat stelt en de PvdA klus afmaakt. Dit blijkt uit een peiling van Maurice de hond.

Toch geeft bijna de helft van de huidige die-hard PvdA-kern te kennen liever Lodewijk Asscher als grote roerganger aan het rode stuurrad te zien dan een onzichtbare Diederik. Bij de oude 2012-garde is Aboutaleb de winnaar, waar het restant aan die-hards toch liever Asscher de partij de genadeslag ziet geven. Tussen de 30 en 43 procent boeit het niet wie er de PvdA de afgrond in leidt.

Geloofwaardigheid kabinet
Een ander interessant peilingsresultaat ging over de betrouwbaarheid van het zalmen rond de bonnetjesaffaire van Teeven. Het merendeel van de bevraagden gelooft geen hout van de verhalen die vak-K rondstrooit om de VVD-praktijken omtrent criminelen matsen te ontkrachten en te downplayen. Maar liefst 72 procent denkt dat vak-K heel bewust de onderste Teeven-stenen diep wegsteekt of de bezoedelde steentjes zoveel als mogelijk witwast.

Over het feit of van der Steur nu ook moet wieberen, is men het nog niet eens, 44 procent zegt zowel wegwezen als aanblijven.