'Van Gaal ontslagen, Mourinho wordt zijn opvolger'

Volgens de BBC heeft Louis van Gaal zijn laatste wedstrijd als trainer van Manchester United achter de rug. De trainer zou ontslagen worden door de club, met José Mourinho als opvolger. De laatste wedstrijd van de ex-bondscoach van Nederland was gelukkig voor hem niet verkeerd: de FA Cup werd gewonnen, de eerste prijs voor Van Gaal in twee jaar tijd.

Na twee jaar onder de leiding van de 64-jarige Van Gaal, die nog een jaar van zijn contract te gaan heeft, lijkt Manchester United het welletjes te vinden. De club gaf honderden miljoenen uit voor nieuwe spelers, maar behalve de FA Cup van zaterdag leverde het niks op. Dit seizoen eindigden de Mancunians zelfs als vijfde in de Premier League, wat betekent dat de Champions League het volgend jaar zonder de club uit Manchester moet doen.

Van Gaal zou opgevolgd worden door de Portugees José Mourinho, die onder meer Chelsea, Real Madrid en Inter Milaan onder zijn hoede heeft gehad. Het nieuws is overigens nog niet bevestigd, maar de BBC zegt het van goed ingelichte bronnen te hebben. 

Van Gaal won op het allerlaatste moment tóch nog iets (PRO SHOTS/Action Images)
Van Gaal won op het allerlaatste moment tóch nog iets (PRO SHOTS/Action Images)