CL: Uitslag FC Barcelona - Arsenal

Barcelona heeft zonder problemen de kwartfinales van de Champions League bereikt. Na de 0-2 winst in Londen zegevierde de ploeg van Luis Enrique in Camp Nou met 3-1.

Het seizoen zit er voor Arsenal nog lang niet op, maar de Londenaren hoeven niet meer op een prijs te rekenen. Na de uitschakeling in de FA Cup en de grote achterstand in de competitie, liggen de Engelsen door toedoen van Barcelona ook uit de Champions League. Het werd 2-1 in Camp Nou door toedoen van Neymar en Suarez.

De opgave was vooraf al bijna niet te doen. Barcelona had al veertien thuiswedstrijden op rij gewonnen in de Champions League en voegde daar tegen Arsenal de vijftiende zege aan toe. In de achttiende minuut zette Neymar de thuisploeg op voorsprong. De aanvaller kreeg de bal in de loop van Suarez en passeerde Ospina met een schuiver, 1-0.

Een minuut daarvoor had de keeper nog knap gered toen Messi uithaalde na een geweldige aanname op een pass van Neymar. Arsenal had in de eerste helft kleine kansjes via onder meer een afstandsschot van Flamini en een kopbal voorlangs van Alexis Sanchez.

In de tweede helft begon Arsenal uitstekend. De bezoekers kwamen snel op gelijke hoogte toen Elneny van buiten het zestienmetergebied prachtig raak schoot, 1-1. Ook na de gelijkmaker kwam er geen moment spanning in de wedstrijd, zeker niet toen Suarez zijn klasse even liet zijn. Alves gaf de bal voor vanaf de rechterkant, waarna de Uruguayaan al hangend in de lucht de bal in de kruising deed belanden, 2-1.

In het vervolg was het duel ontdaan van ieder belang. Messi maakte een minuut voor tijd met een wippertje over Ospina heen nog 3-1. Zo gaat het seizoen van Arsenal uit als een nachtkaars, terwijl Barcelona samen met Benfica, Wolfsburg, Paris Saint-Germain, Manchester City, Real Madrid, Atlético Madrid en Juventus of Bayern in de koker gaat voor de kwartfinales.