CL: Uitslag Chelsea - Paris Saint-Germain

Paris Saint-Germain is kwartfinalist in de Champions League. De Fransen wonnen in Londen ook het tweede duel met 2-1 en was simpelweg te sterk voor het Chelsea van Guus Hiddink.

In een meer dan levendig duel kwam het eerste schot op naam van Diego Costa, die Courtois onder vuur nam nadat PSG risico nam in de opbouw. Aan de andere kant werd een poging van Di Maria van de lijn gehaald door Ivanovic na een pass van Lucas.

Parijzenaars zetten toon

Het was daarna PSG dat een mokerslag uitdeelde aan Chelsea. Ibrahimovic week een beetje uit naar de rechterkant en leverde een strakke voorzet bij de tweede paal af, die door Rabiot werd binnengelopen, 0-1.

Daarna had PSG de controle over de wedstrijd, maar de Fransen verzuimden dat te behouden en druk te blijven zetten op Chelsea, dat in die fase ver terugzakte op eigen helft. Na een half uur kwam de thuisploeg terug in de wedstrijd. Costa, inmiddels zonder masker, maakte de 1-1 in de linkerhoek achter Courtois op aangeven van Willian.

Hernieuwd vertrouwen Chelsea

Daardoor kregen de mannen van Hiddink weer wat van het vertrouwen uit de openingsfase terug en golfde het spel in het restant van de eerste helft op en neer. Het tempo lag bij vlagen verschrikkelijk hoog en het duel werd ook wat steviger. Zo kregen Motta en Fabregas beiden geel voor overtredingen op elkaar.

Zlatan beslist duel

Na een uur spelen was de koek op bij Costa, die vervangen werd door Traoré, en niet lang daarna viel het doek definitief voor Chelsea. PSG kwam in de 67e minuut op 1-2 toen een voorzet van Di Maria vanaf de linkerkant gedecideerd werd afgewerkt door Ibrahimovic.

Die goal betekende dat Chelsea daarna drie doelpunten moest maken, maar dat zat er bij lange na niet meer in voor de ploeg van Hiddink. Het werd stil op Stamford Bridge en het geloof was weg bij Chelsea, dat PSG feest zag vieren door het bereiken van de kwartfinales van de Champions League.