Stoke na rust snel klaar met Aston Villa, Ulloa goudhaantje voor Leicester City

Stoke City heeft Aston Villa zaterdag weer een beetje verder richting de afgrond geduwd. The Potters sloegen kort na rust genadeloos hard toe en gingen met de zege aan de haal. Het werd 2-1.

De thuisploeg doet het dit seizoen behoorlijk met een achtste stek in de Premier League. Stoke, dat tegen The Villans met Erik Pieters en Ibrahim Afellay in de basis begon, had in de eerste helft nauwelijks problemen met de hekkensluiter. Bij Villa speelde overigens Leandro Bacuna mee, maar de voormalig speler van FC Groningen kon als aanvaller het verschil niet maken.

Na rust ging het ineens hard en Marko Arnautovic bleek de gevierde man. De Oostenrijker mocht zes minuten na rust aanleggen voor een strafschop en benutte het buitenkansje met verve. Krap vijf minuten later was de voormalig aanvaller van FC Twente weer trefzeker, ditmaal op aangeven van de Zwitserse-Kosovaar Xherdan Shaqiri. In een tijdsbestek van amper vijf minuten werden de bezoekers uit Birmingham volledig kapotgespeeld.

In het restant kon de thuisploeg vervolgens wat gas terugnemen. Villa kon uiteindelijk een kleine vuist maken in Stoke-on-Trent. Bacuna scoorde nog de aansluitingstreffer, waardoor nog nog heel eventjes spannend werd. Doordrukken deden de bezoekers niet meer.

Aston Villa heeft slechts zestien punten vergaard in 27 wedstrijden. Sunderland, dat zaterdagmiddag verloor op bezoek bij West Ham, heeft 23 punten. Newcastle United moet het doen met 24 uit 26. De degradatiestrijd is nog lang niet gestreden, maar Aston Villa mag zich oprecht zorgen maken.

Het geluk is met de koploper. Leicester City wachtte tegen Norwich City lang op een allesbeslissend moment. Dat kwam er pas diep in de tweede helft. Leicester City verloor de vorige wedstrijd in de Premier League met 2-1 van Arsenal. Na een reeks van vier zeges kwam dat hard aan. Ook tegen Norwich City had de ploeg van trainer Claudio Ranieri het erg lastig.

Norwich had voor de rust niets te klagen tegen Leicester. De club verzette zich prima tegen het aanvallende voetbal van de gastheer. Leicester had het vooral lastig met het laatste passje om een goal te maken. Met het voorbereiden werk was niets mis.

Riyad Mahrez kon niet bepaald zijn stempel op de wedstrijd drukken. Hij is dit seizoen juist degene die een overwinning voor Leicester over de streep kon trekken. Doordat het steeds niet lukte om een beslissende pass af te leveren, voetbalde Leicester meer en meer tegen zichzelf.

Naar het einde van de wedstrijd toe bleef het spannend wie er met de drie punten naar huis zou gaan. Leicester bleef druk zetten, maar Norwich kreeg via Nathan Redmond nog een dot van een kans. Ranieri haalde Daniel Amartey bij Leicester naar de kant voor José Ulloa en dat bleek een beslissende zet.

Ulloa mikte in de 89ste minuut raak na een karakteriserende aanval van zijn ploeg. De Argentijn stond aan het einde van een goed uitgewerkte kans via meerdere schijven. Jamie Vardy gaf het beslissende tikje richting Ulloa, die de eindstand vlak voor tijd op 1-0 bepaalde.