Advocaat als adviseur aan de slag bij Feyenoord

De technische staf van Feyenoord wordt tot het einde van het seizoen ondersteund door Dick Advocaat, die hoofdtrainer Giovanni van Bronckhorst van adviezen gaat voorzien. Dit meldt Feyenoord via de officiële kanalen.

De 68-jarige Advocaat zal in zijn nieuwe rol voornamelijk bezig zijn met het observeren van trainingen en wedstrijden en het voeren van gesprekken. De oud-bondscoach van onder meer het Nederlands elftal voert zijn functie als advisieur op de achtergrond uit en zal tijdens de wedstrijden van Feyenoord dus niet in de dug-out plaatsnemen.

"Toen ik afgelopen maandagochtend door Martin van Geel werd benaderd met de vraag of ik deze rol wilde gaan vervullen, stond ik daar direct positief tegenover. Dat gevoel is na een aantal gesprekken alleen maar gegroeid", vertelt Advocaat, die geen vergoeding ontvangt va Feyenoord. "Ik doe dit vooral omdat ik een band heb met Giovanni."

Zeven op rij

In Rotterdam hopen ze met het binnenhalen van Advocaat het tij te gaan keren. Feyenoord verloor de laatste zeven competitieduels op rij en zakte van de top-3 naar plek zes. De gedroomde landstitel, waarover in de eerste maanden van het seizoen veel werd gesproken, is heel ver weg. De achterstand op koploper PSV bedraagt inmiddels twintig punten.