Australische voetballers weer niet naar Olympische Spelen

Australië zal net als in 2012 niet aanwezig zijn op het olympisch voetbaltoernooi bij de mannen. De ploeg overleefde de groepsfase niet tijdens het Aziatisch onder 23-kampioenschap, waar de beste drie landen zich plaatsen voor de Spelen. Vier jaar geleden kwalificeerden de Aussie's zich voor het eerst in lange tijd niet.

In de eerste wedstrijd van het toernooi in Qatar scoorde Giancarlo Gallifuoco in de 86e minuut de enige goal van de wedstrijd. Helaas voor hem deed hij dat wel in het verkeerde doel, waardoor de drie punten bij de Verenigde Arabische Emiraten terechtkwamen. Tegen Vietnam werd met 2-0 gewonnen, maar een doelpuntloos gelijkspel tegen Jordanië in de laatste wedstrijd bleek niet genoeg. Australië werd derde in de groep en kwam één punt tekort.

In de kwartfinale was er een dramatische verlenging voor Iran. Ze wisten negentig minuten lang stand te houden tegen Japan, waardoor er bij een 0-0 stand verlengd moest worden. Daarin ging het echter helemaal fout: na zes minuten kwam Japan op voorsprong, waarna Shoya Nakajima in de 109e en 110e minuut de eindstand van 3-0 op het bord bracht. Japan is daardoor nog één zege van de Spelen verwijderd, voor Iran is het voorbij.

Later op vrijdag speelt thuisland Qatar nog tegen Noord-Korea, waarna op zaterdag Zuid-Korea - Jordanië en de Verenigde Arabische Emiraten - Irak op het programma staan.