Concurrente Schippers wordt gematst met schema Olympische Spelen

Wereldatletiekbond IAAF heeft zaterdagavond laat een persbericht uitgebracht met een kleine wijziging in het tijdschema voor de Olympische Spelen. De series van de 200 meter voor vrouwen is omgeruild met die van de 400 meter horden voor vrouwen, wat op papier een klein verschil is, maar wat voor Dafne Schippers flinke gevolgen kan hebben.

Een van de grootste concurrenten van de Nederlandse wereldkampioene is de Amerikaanse Allyson Felix. Zij wil in Rio graag zowel de 400 als de 200 meter lopen, twee afstanden waarop ze beiden tot de absolute wereldtop behoort. Het schema zou het echter erg krap maken voor haar, maar dat probleem is nu 'opgelost'. De series van de 200 meter vinden op 15 augustus niet meer in de avond, maar in de ochtend plaats. De 400 meter horden hebben de omgekeerde route afgelegd. Felix ontwijkt op de avond van 15 augustus zo een dubbel programma: op die avond staat namelijk ook de finale van de 400 meter gepland.

De kans lijkt hierdoor plotseling groter dat Felix op beide afstanden in actie komt en dus lijkt Schippers er een zeer grote concurrente bij te hebben gekregen. De wijziging in het schema werd door de Amerikaanse zelf aangevraagd, met steun van haar nationale atletiekbond. Waarom de IAAF in is gegaan op de vraag van een individuele atleet is niet bekend.