James en Anthony in Amerikaanse voorselectie olympisch basketbalteam

De Amerikaanse basketbalbond USA Basketball heeft de voorselectie bekendgemaakt voor de Olympische Spelen van komende zomer. Dertig spelers staan op de nominatie om naar Rio af te mogen reizen, waarvan er uiteindelijk twaalf daadwerkelijk om het goud mogen strijden.

Op de lijst staan onder anderen grote sterren als LeBron James van de Cleveland Cavaliers en Carmelo Anthony van de New York Knicks. Zij wonnen beiden al drie olympische medailles: in 2004 in Athene was er brons, waarna in Beijing 2008 en Londen 2012 het goud binnengehaald werd. De 'finalisten' vertegenwoordigen in totaal zeventien verschillende teams, waarbij de NBA-kampioenen van de Golden State Warriors met vijf spelers hofleverancier zijn. 

Met 72 internationale wedstrijden voor de VS is Anthony de meest ervaren international in de ploeg. James is al 68 keer voor de nationale ploeg uitgekomen, gevolgd door Chris Paul (50), Rudy Gay (41) en Stephen Curry (38). Anthony, James, Paul, Kevin Durant, James Harden, Russell Westbrook, Kevin Love en Andre Iguodala maakten in 2012 al deel uit van het olympisch team dat alle acht wedstrijden won. Anthony, James, Paul en Dwight Howard bleven in 2008 op weg naar goud ook al ongeslagen in alle acht wedstrijden.

De volledige voorselectie van de Amerikanen is hier te vinden. 

James in Amerikaanse voorselectie olympisch basketbalteam (Pro Shots / Zuma Sports Wire)
James in Amerikaanse voorselectie olympisch basketbalteam (Pro Shots / Zuma Sports Wire)