Enorme drukte rond premiŤre Star Wars

De veelbesproken nieuwe Star Wars-film beleefde maandagavond onder grote belangstelling zijn première in Los Angeles.

Er stond een rij van bijna een kilometer lang voor de rode loper die klaarlag voor de grote opening van Star Wars: The Force Awakens, zo meldt People. Sommigen kampeerden zelfs al dagenlang om een goed plekje te krijgen bij het filmtheater.

Mensen kwamen van heinde en verre om een glimp op te vangen van sterren als Harrison Ford en Star Wars-bedenker George Lucas, maar vooral om de film zelf te vieren. Velen kwamen verkleed en een Australisch stel geeft elkaar zelfs het jawoord voor het TCL Chinese Theatre, één van de drie bioscopen waar het evenement plaatsvond.

Behalve de acteurs liepen ook stormtroopers over de rode loper, net als de robots C3PO and R2D2. Lucas, die niet betrokken was bij het produceren van de nieuwe film, legde vanaf de rode loper aan de pers uit dat hij met Star Wars aanvankelijk vooral een familiefilm wilde maken. "Het is een film over families en de nalatenschap die een generatie achterlaat voor de volgende. In het begin wilde ik een film doen voor jonge mensen die door de puberteit gaan, met veel mythologische en spirituele thema's."

De Nederlandse galapremière van The Force Awakens is vanavond in Amsterdam, waarna vanaf morgen de reguliere voorstellingen in ons land beginnen. Fans in het Verenigd Koninkrijk kunnen de film vanaf donderdag gaan zien, gevolgd door Amerikaanse bioscoopbezoekers op vrijdag.

Enorme drukte rond première Star Wars
Enorme drukte rond première Star Wars (Foto: BuzzE)