Admiral Ackbar keert terug in Star Wars

Een van de bekendste bijfiguren uit de originele Star Wars-trilogie, Admiral Gial Ackbar, zal opnieuw te zien zijn in aflevering zeven van de ruimtesaga. Dat werd bevestigd door acteur en poppenspeler Tim Rose.

Rose speelde het personage in Episode VI: Return of the Jedi. De admiraal was een hooggeplaatste militair voor de Rebel Alliance, maar is de laatste jaren vooral bekend geworden van de internetmeme "It's a trap!" gebaseerd op deze uitspraak die hij deed tijdens de Battle of Endor. Hoewel de stem van Ackbar werd ingesproken door Eric Bauersfeld, was Rose verantwoordelijk voor de bewegingen en bediening van het pak. Volgens Rose was de geheimhouding "frustrerend," maar hij is dolblij weer het pak te mogen dragen, zo verklaarde hij aan een Australische website. Dit ondanks de barre omstandigheden die hij ondergaat tijdens het dragen van het pak.

"Er is een uniek soort masochist voor nodig om dit überhaupt te willen doen," aldus Rose over hoe het pak zijn zicht en gehoor vermindert, het lastig ademen is tijdens het dragen van het pak en het vooral erg warm is daarbinnen. "Maar het plezier zit 'm in het leuke van animatronics, en dat is het schuimrubber, iets levenloos, nemen en mensen laten denken dat het leeft." Volgens de artiest denken velen onterecht dat iedereen wel in zo'n pak kan gaan zitten om hetzelfde resultaat te krijgen, maar is elke poppenspeler uniek in zijn interpretatie.

Volgens Rose kunnen fans van de originele trilogie verwachten dat The Force Awakens de verwachtingen waarmaakt. "Als je een fan was van de originele drie, zul je deze film willen doodknuffelen," aldus Rose. "Verwacht een buffet van mensen waar je van houdt."

Star Wars: Episode VII - The Force Awakens is in de Nederlandse bioscopen te zien vanaf 16 december.

Admiral Ackbar
It's a trap!