Star Wars 7 ook in Dolby Atmos in Nederland

De nieuwe Star Wars-film The Force Awakens wordt in Nederland ook vertoond in twee Dolby Cinema-zalen. Dat heeft JT bioscopen zondag bekendgemaakt. JT is de enige keten in Europa die twee van zulke zalen heeft. Deze bevinden zich in Hilversum en Eindhoven.

De Dolby Cinema- zalen maken gebruik van Dolby Vision-laserprojectie en Dolby Atmos-geluid, twee nieuwe technieken die volgens kenners de best mogelijke beeld- en geluidskwaliteit opleveren. Door de laserprojectie zijn de kleurcontrasten in de film scherper en door tientallen speakers in de zaal is ook de geluidsbeleving voor het publiek nog intenser.

Nederland heeft met de vertoning in Dolby Cinema een unicum in huis. Er zijn wereldwijd nog tien theaters die de mogelijkheid hebben films op deze manier aan te bieden. Alle andere bioscopen bevinden zich in de Verenigde Staten, in onder meer New York en Los Angeles. Er zijn ook maar weinig filmtitels die een speciale Dolby Cinema-versie leveren. Eerder dit jaar was dit wel bijvoorbeeld het geval met de Pixar-film Inside Out, Mission: Impossible 5 en The Martian.

Star Wars: The Force Awakens is het langverwachte zevende deel in de beroemde filmreeks. Over de exacte plot tasten fans nog steeds in het duister: regisseur J.J. Abrams doet er alles aan om ervoor te zorgen dat er van tevoren niet teveel bekend wordt over het verhaal. Acteurs uit de oorspronkelijke reeks, zoals Harrison Ford, Carrie Fisher en Mark Hamill, keren in elk geval terug in The Force Awakens.

Star Wars 7 ook in Dolby Atmos in Nederland
Star Wars 7 ook in Dolby Atmos in Nederland (Foto: BuzzE)