Ook bioscoopsites Engeland plat door Star Wars

Websites van bioscopen in Engeland hadden het ook niet makkelijk vandaag. Daar gingen ook de eerste tickets voor de zevende episode van Star Wars in de verkoop. Dat zorgde voor een gekkenhuis en veel teleurgestelde klanten.

Bij cinemaketen Vue ging het zo ver dat de eerste 10.000 tickets die voor de film ingepland stonden, binnen anderhalf uur helemaal uitverkocht waren. Ook grote ketens als Odeon en Picturehouse verklaarden "vandaag ongekende moeilijkheden" met hun websites gehad te hebben. De reacties op Twitter verschilden van "is het blijven refreshen van de verkooppagina voor Star Wars een excuus om te laten te komen op werk?" tot aan "de Force is niet zo strong bij de websites vanochtend"

Ook in Nederland waren er vandaag problemen. De grootste keten van Nederland, Pathé, moest de verkoop voor alle bioscopen offline gooien, nadat zij niet om konden gaan met het aantal mensen dat kaartjes proberen te bemachtigen voor de eerste voorstellingen. 's Middags kon de site weer bereikt worden. In de VS gaan de tickets overigens pas vanavond/vannacht in de verkoop. Dan wordt daar ESPN's Football Game gespeeld, waarop Disney een nieuwe trailer zal releasen en de kaartverkoop zal starten.

Het is nog wel even wachten tot de release van de film. Star Wars - Episode VII: The Force Awakens draait vanaf 16 december in de Nederlandse bioscopen.