'PSV wil Cocu tot medio 2019 binden'

PSV wil Phillip Cocu tot medio 2019 vastleggen. Dit meldde technisch directeur Marcel Brands vanochtend in het TV-programma De Tafel Van Kees op FOX Sports. De huidige verbintenis tussen de Eindhovenaren en de trainer loopt nu nog tot 2017.

PSV, dat contractueel een evaluatiemoment had vastgelegd, is voornemens om de onderhandelingen met Cocu voor de Kerst af te ronden. Mocht dat lukken, dan is de kans groot dat ook de overeenkomst met assistent-trainer Chris van der Weerden tot 2019 wordt verlengd.

Cocu was op 1 juli 2013 de opvolger van Dick Advocaat, die eerder dat jaar had aangegeven bij de ploeg uit Eindhoven te vertrekken. In het eerste seizoen onder de voormalig middenvelder kwam PSV tot de vierde plaats in de Eredivisie, waarna een jaar later het 22e landskampioenschap werd gevierd.

Op dit moment staat PSV op de derde plaats in de Eredivisie en moet Ajax en Feyenoord voor zich dulden. Gisteren verloor de ploeg dure punten door gelijk te spelen tegen Roda JC Kerkrade, maar op Europees vlak gaat het dit seizoen uitstekend. Door een 2-1 zege op CSKA Moskou plaatste de ploeg zich bij de laatste zestien van de Champions League.