Vonn slaat grote slag in strijd om World Cup

Skiester Lindsey Vonn heeft zaterdag een grote slag geslagen in de strijd om de algemene World Cup. De Amerikaanse wist vorige week nog alle drie de wedstrijden in Lake Louise te winnen, maar was dit keer in het Zweedse Åre zelfs op de reuzenslalom de allerbeste. 

Vonn's landgenote Mikaela Shiffrin is doorgaans de specialiste op de slalom en in mindere mate de reuzenslalom. In Lake Louise deed ze ook verdienstelijk mee aan de super-G en dus leek ze vol de strijd om de World Cup aan te gaan. In Åre ging het echter fout: tijdens het verkennen van de piste ging Shiffrin onderuit, met als gevolg dat ze de wedstrijd geblesseerd aan zich voorbij moest laten gaan.

Vonn profiteerde in de eerste run al optimaal. De Amerikaanse Speed Queen zette de Zweedse Frida Hansdotter op 0,33 seconden achterstand, terwijl Eva-Maria Brem uit Oostenrijk 0,35 seconden toe moest geven. In de tweede run kwam Federica Brignone uit Italië opzetten, waardoor ze slalomspecialiste Hansdotter kon passeren. Brem pakte de tweede plek, maar Vonn hield precies genoeg over om haar eerste reuzenslalomzege in bijna drie jaar te pakken: 0,07 seconden. 

In de World Cup heeft Vonn nu al meer dan 100 punten voorsprong op Shiffrin, het aantal dat één zege oplevert. Lara Gut uit Zwitserland staat op plek drie. 

Vonn op weg naar de zege in Zweden (Foto: Getty)