Skiër Hirscher stunt met zege op super-G

Skiër Marcel Hirscher heeft tijdens de World Cup in het Amerikaanse Beaver Creek voor een grote verrassing gezorgd. De Oostenrijkse specialist op de reuzenslalom was op de Birds of Prey-piste de beste op de super-G. Hirscher mocht als vierde naar beneden en profiteerde optimaal van de omstandigheden. 

De zware sneeuwval en het slechte zicht zorgden er mede voor dat veel toppers grote problemen kenden. De Noor Kjetil Jansrud werd na een blunder slechts 55e, terwijl topfavoriet Aksel Lund Svindal genoegen moest nemen met plek 21. Ook de Oostenrijker Hannes Reichelt viel met een zestiende plek zwaar tegen op de piste waar hij in februari nog wereldkampioen werd. 

Het dichtst bij Hirscher kwam nota bene de Amerikaan Ted Ligety, Hirscher's grote rivaal op de reuzenslalom. Ligety naderde de Oostenrijker tot op 0,33 seconden en bleef zijn landgenoot Andrew Weibrecht (+0,36) zo nipt voor. Voor Hirscher is het zijn eerste zege op de super-G, waarop hij alleen in Schladming in 2012 met een derde plek het podium haalde. Ligety werd in datzelfde Schladming in 2013 al wereldkampioen op de super-G - maar haalde verder maar zelden een topklassering - en Weibrecht is weer een verhaal apart: tot zaterdag haalde hij op het hoogste niveau slechts twee keer het podium, maar dat leverde hem wel olympisch brons (2010) en zilver (2014) op. Dit keer heeft hij ook een World Cup-podium te pakken. 

De gedeeld vierde plek van Mattia Casse viel eveneens op. De Italiaan kwam in de World Cup nog nooit verder dan plek vijftien. Aleksander Aamodt Kilde liet weer eens zien dat hij mogelijk de nieuwe Noorse grootheid wordt: met een zevende plek haalde hij voor de derde keer in zijn loopbaan de top-10 op ht hoogste niveau. In februari werd hij zevende op de super-G in Saalbach, een week geleden pakte hij plek tien op de super-G in Lake Louise.