Meer Hunger Games-films in de planning

Hoewel The Hunger Games: Mockingjay Part 2 de laatste film zou worden die gebaseerd is op de bestsellerreeks van Suzanne Collins, is de filmstudio er nog lang niet klaar mee. Lionsgate-vicevoorzitter Michael Burns heeft tegenover Variety bekendgemaakt dat er plannen zijn voor meer films.

Hoewel er niet meer details bekend zijn, is het aannemelijk dat toekomstige films binnen de franchise prequels worden. Burns besprak met Variety de afwezigheid van 'combat arenas' in beide Mockingjay-films, en gaf aan dat 'als we teruggaan in de tijd, er sprake zal zijn van meer arena-actie'.

Dat Lionsgate de wens heeft om door te zetten met de serie was al langer bekend. In februari werd Jon Feltheimer, de studio's topman, al betrapt op uitspraken over de zoektocht naar mogelijkheden voor zowel sequels als prequels binnen het Hunger Games-universum. In juli deed acteur Josh Hutcherson al uit de doeken dat de studio plannen had voor continuering van de franchise.

Mockingjay Part 2 draait sinds vorige maand in de bioscopen. Hoewel de film minder opbracht dan zijn voorgangers, werd er alsnog 523 miljoen dollar mee binnengeharkt. Lees hier de FOK!-review.

Meer Hunger Games-films in de pijplijn (Foto: Reuters)
Meer Hunger Games-films in de pijplijn (Foto: Reuters)