Froome met minder verwachtingen naar Vuelta

Chris Froome is erg voorzichtig in zijn verwachtingen voor de komende Ronde van Spanje. Zijn doel is wel om de dubbel te pakken, maar Froome weet dat dit een zware klus gaat worden. 

“Ik weet dat het een heel zware klus wordt om weer op het niveau van de Tour te rijden”, zei Froome tegen de NOS, na afloop van het door hem gewonnen criterium van Etten-Leur, waarbij hij voor Alberto Contador en Bauke Mollema eindigde. “Het is lastig om twee grote rondes achter elkaar te rijden. Op dit moment begin ik er niet met heel hoge verwachtingen aan,” kijkt Froome vooruit naar de start van de Ronde van Spanje, zaterdag in Puerto Banús.

Froome is nog altijd aan het nagenieten van zijn nieuwe eindzege in de Tour de France. “Het voelde alsof mijn tegenstanders dit keer sterker waren. Alle grote namen waren erbij, het verschil was minder groot.” 

Ook in de toekomst blijft de Tour het belangrijkste evenement voor Froome. "Ik heb de Tour twee keer gewonnen. Het zou een droom zijn de Tour net zo vaak te winnen als mannen als Merckx, Hinault en Indurain."