School verbreekt banden met Cosby

Het Amerikaanse Spelman College heeft de banden met Bill Cosby verbroken. Samen met zijn vrouw Camille financierde de komiek een leerstoel, het zogeheten William and Camille Olivia Hanks Cosby Endowed Professorship. De opleiding laat weten dat de leerstoel is beëindigd, meldt CNN.

Het Spelman College is een opleiding voor Afro-Amerikaanse vrouwen. Twee dochters van Cosby volgden er een opleiding en er werden ook opnamen gemaakt voor de komedies van Cosby. In de jaren tachtig schonk het echtpaar 20 miljoen dollar aan Spelman via een stichting die door Cosby's vrouw is opgericht. Destijds was dat de grootste gift aan een zwarte school ooit. Vanuit die schenking werd de leerstoel betaald.

De hogeschool heeft volgens CNN geen duidelijke reden gegeven voor de beslissing. Vorig week onthulde de zender dat Cosby jaren geleden heeft bekend drugs te hebben gegeven aan vrouwen met wie hij seks wilde hebben. De 78-jarige Amerikaan wordt door tientallen vrouwen beschuldigd van seksueel misbruik, maar hij ontkent de beschuldigingen.

School verbreekt banden met Cosby
School verbreekt banden met Cosby (Foto: BuzzE)