Publiek verstoort optreden Bill Cosby

Een optreden van Bill Cosby in het Canadese Hamilton is vrijdagavond verstoord door demonstranten in het publiek. Zo'n 30 vrouwen gingen staan en riepen: "Wij geloven de vrouwen!", meldt The Hollywood Reporter.

Het incident vond plaats tijdens het derde en laatste optreden dat de komiek deed in Canada. Bij de eerste twee waren ook al demonstraties buiten het theater. Tijdens de show in Londen werden twee mannen de zaal uitgezet nadat ze dingen schreeuwden. Ze riepen onder meer: "Je bent een verkrachter."

Cosby refereerde tijdens de optredens aan de beschuldigingen van seksueel misbruik aan zijn adres. In Hamilton stond hij nog maar vijf minuten op het podium toen de protesterende vrouwen opstonden. Ze trokken hun jassen uit en lieten T-shirts zien met de tekst 'We believe the women' erop.

Toen beveiligers naar de vrouwen toe gingen, zei Cosby: "Stop, stop, laat ze maar, laat ze hun zegje doen." Hij probeerde het publiek te kalmeren. Cosby kreeg daarna de wind van voren van een mannelijke demonstrant, die hem een verkrachter noemde. Toen de demonstranten waren verwijderd, ging Cosby door met zijn show voor een halflege zaal.