Bill Cosby grapt over aantijgingen

Bill Cosby heeft tijdens zijn show een grap gemaakt over de beschuldigingen van seksueel misbruik aan zijn adres. Dat meldt de Canadese krant National Post.

"Je moet voorzichtig zijn om bij mij in de buurt te drinken", merkte Cosby op in zijn show in de Canadese stad London terwijl hij zich op een bezoekster richtte. De grap is opmerkelijk - Cosby had zich tot nog toe weerhouden van commentaar op de tientallen beschuldigingen - en zette zijn theatertour door alsof er niets aan de hand is.

Toch kon niet iedereen het optreden van de komiek waarderen. Twee mannen werden de zaal uitgezet nadat ze 'wij houden niet van je Bill', schreeuwden. "Je bent een verkrachter. Ik word nu verwijderd omdat jij een verkrachter bent", riep een van hen toen de beveiligers in actie kwamen.

Van tevoren werd een flyer uitgedeeld met een waarschuwing van het theater dat verstoringen van de show niet getolereerd zouden worden. Gelukkig voor Cosby bestond het publiek vooral uit trouwe fans die uitgebreid lachten om zijn grappen en hem een staande ovatie gaven.

Buiten werd wel uitgebreid geprotesteerd. Daar konden de bezoekers van de show rekenen op een scheldende groep demonstranten. "Schaam je", riep een van de demonstranten naar de bezoekers. "Dertig vrouwen", werd een bezoeker toegesnauwd. "Dochters, moeders, zussen."