2 jaar cel voor A. in Valkenburgse zedenzaak

Armin A. (21) moet twee jaar de cel in voor mensenhandel. Dat heeft de rechtbank in Maastricht donderdag bepaald in de Valkenburgse zedenzaak. De rechtbank acht bewezen dat A. een minderjarig meisje gedwongen heeft tot seks tegen betaling met verscheidene mannen.

De rechtbank kende het meisje verder een immateriële schadevergoeding toe van 2500 euro. A. is ook veroordeeld voor onttrekking van het meisje aan het ouderlijke gezag. Het Openbaar Ministerie (OM) eiste drie jaar cel tegen A., waarvan een half jaar voorwaardelijk.

De verdachte heeft volgens de rechtbank op geen enkel moment laten zien 'dat hij het kwalijke van zijn handelen inziet en hij heeft bovendien geen besef getoond van wat hij bij het slachtoffer teweeg heeft gebracht'. Ook het feit dat A. een strafblad heeft weegt in diens nadeel mee, evenals het grote aantal klanten dat in korte tijd misbruik maakte van het meisje. A. regelde voor de prostitutie de kamers in twee Valkenburgse hotels en onderhield contacten met klanten. Ook hield hij toezicht op haar werkzaamheden.

Volgens het OM hebben in tien dagen tijd mogelijk 80 mannen misbruik gemaakt van het meisje. 29 van deze klanten moeten zich binnenkort voor de rechtbank verantwoorden. 27 in juli, de andere twee later dit jaar.