Gezonde FOK!ster doneert nier aan onbekende

Veel van ons dragen een donorcodicil, velen (nog) niet. Toch zijn er mensen die een stap verder gaan en besluiten bij leven al een nier af te staan. In de meeste gevallen is dat om heel specifiek iemand binnen de familie kans op een gezond leven te geven, maar er zijn ook mensen die besluiten te doneren voor een wildvreemde.

FOK!ster Cat22 opende op 7 november 2014 een topic in ons forum waar ze haar beweegredenen uit de doeken deed om anoniem een nier te doneren aan een onbekende. "De kans dat iemand in de familie een nier nodig heeft is gewoon erg klein. En dan ga ik liever nu voor verbetering van kwaliteit van leven van een ander. En het is ergens ook best een lekker idee dat een ander zich niet verplicht aan je voelt maar gewoon weer een normaal leven kan leiden." vertelt ze in haar post.

Met haar verhaal hoopt ze te bereiken dat "mensen die dit lezen en er niet mee bezig waren, even stilstaan bij wat zij willen met hun lijf. Voor, maar zeker ook na overlijden. Ik verwacht niet dat er meteen mensen zijn die zich ook aanmelden voor donatie bij leven, maar wie weet heb je je donorcodicil nog steeds niet ingevuld. Of het nu een ja of een nee wordt, boeit me niet. Maar praat erover met je omgeving en maak een keuze. Je kunt hem altijd nog wijzigen, maar bij overlijden weten je nabestaanden in ieder geval wat jij wil."

Op 1 april jongstleden heeft de operatie plaatsgevonden. Zowel Cat22 als de ontvanger van de nier zijn inmiddels uit het ziekenhuis ontslagen en Cat22 is nog herstellende. Je kunt het hele traject volgen in deze topicsreeks op ons forum...

donatie bij leven cat22