'Verdachte' toptennisster Bartoli overweegt comeback

Voormalig toptennisster Marion Bartoli lijkt een comeback te overwegen. Op Twitter stuurde ze een bericht in met de vraag wat haar fans over haar toekomst denken. "Terugkomen in het tennis of niet? Wat denken jullie? Zou ik het moeten doen?", aldus de 30-jarige Française.

In augustus 2013 stopte Bartoli plotseling met tennis, twee maanden nadat ze met de titel op Wimbledon het grootste succes uit haar loopbaan vierde. Op dat moment stond ze in de toptien van de wereld, maar Bartoli zei dat ze het fysiek niet meer kon opbrengen om nog langer het leven van een topsporter te leiden.

De vraag en mogelijke comeback van de Française levert bij veel tennisvolgers echter vooral vraagtekens op. Zo lijkt het wel heel erg toevallig te zijn als haar comeback inderdaad waarheid gaat worden en ze vanaf de zomer weer actief zou zijn, exact twee jaar na haar afscheid. Dat is precies de tijd die doorgaans staat voor een dopingschorsing, waardoor veel mensen denken dat Bartoli in werkelijkheid een tweejarige silent ban uitgezeten heeft, iets wat in de atletiek al vaker voorgekomen is.