Paris wint super-G op de Streif, Pinturault wint combinatie

De Italiaan Dominik Paris heeft in Kitzbühel de super-G op de Streif-piste gewonnen. Tijdens de 75e editie van de Hahnenkammrennen, de beroemde wedstrijden in het skioord, was Paris enkele honderdsten van een seconde sneller dan de Oostenrijker Matthias Mayer.

Voor de 25-jarige Zuid-Tiroler was het alweer de vijfde podiumplaats van het seizoen, maar wel de eerste zege. Het is de vierde keer in zijn carrière dat hij een World Cup wint. Mayer eindigde op 0,06 seconden van Paris en pakte zo zijn derde podiumplek van de winter, allen tweede plaatsen. De Oostenrijkse veteraan Georg Streitberger gaf 0,34 seconden toe op Paris en werd zo derde.

De super-G telde ook als eerste wedstrijd voor de alpinecombinatie. Vrijdagmiddag wordt daarvoor nog de slalom geskied, waar niet iedereen uit de top van de super-G aan meedoet. De hoogst geplaatste super-G-skiër die zich aan de slalom gaat wagen is Andrew Weibrecht. De Amerikaan werd vijfde op het eerste onderdeel. Ook de Noor Kjetil Jansrud (zevende), Ondrej Bank (twaalfde) en Mauro Caviezel (dertiende) zullen aan de start van de slalom verschijnen. Slalomtoppers als Marcel Hirscher (44e op de super-G) en Alexis Pinturault (25e) zullen ook meedoen voor het klassement op de alpinecombinatie.

Update 21.30 uur

De Fransman Alexis Pinturault heeft dankzij een goede slalom de alpinecombinatie in Kitzbühel gewonnen. Hij zette in totaal de vierde slalomtijd neer, goed voor de winst. De tweede plek ging naar de beste slalomskiër ter wereld, de Oostenrijker Marcel Hirscher. Hij moest over twee onderdelen 0,69 seconden toegeven op Pinturault. Ondrej Bank uit Tsjechië werd derde op 0,94 seconden. De snelste slalomtijd van allemaal werd neergezet door de Fransman Victor Muffat-Jeandet, die daarmee van de 26e plaats opklom naar de vijfde stek.