Naaktfoto's mooi blondje gaan viral

We hadden tot vandaag nog nooit van haar gehoord, maar nu kent heel internet haar: Emma Holten. Naaktfoto's van de mooie Deense blondine gaan vandaag namelijk als een tiet over het internet.

Emma deed in oktober 2011 een nare ontdekking. Haar mailbox was namelijk volgestroomd met reacties van kerels die haar naakt op internet hadden zien staan. Zo was een van de foto's geschoten in de slaapkamer van haar ex-vriendje, toen zij slechts zeventien lentes jong was. Op een andere foto was zij als 19-jarige te zien.

De mooie Emma bleek het slachtoffer te zijn geworden van zogeheten 'wraakporno'. Haar ex had uit wraak naaktfoto's van haar verspreid via internet. Hoewel ze zich tot op het bot vernederd voelde, besloot ze terug te slaan.

De Deense nam een bekende naaktfotograaf in de arm om haar in vol ornaat op de foto te zetten. "Ik schaam me niet voor mijn lichaam", licht de blondine toe. De naaktreportage, met de naam 'CONSENT'(toestemming - red.) is afgelopen week op internet gezet.

"Het toverwoord is toestemming. Net zoals verkrachting en seks niets met elkaar te maken hebben, is het verspreiden van foto's met en zonder toestemming twee totaal verschillende dingen." Het project is vandaag viral gegaan, dus Emma heeft haar doel bereikt.

Enkele foto's zie je hieronder. De rest is te bekijken op de site van The Huffington Post en hier.