Albers stopt na twee maanden als teambaas Caterham

Christijan Albers stopt per direct met zijn functie als teambaas van Caterham. Dat heeft de Maleisische renstal zondag bekendgemaakt. Albers stopt om 'persoonlijke redenen' omdat hij meer tijd met zijn gezin wil doorbrengen. Manfredi Ravetto neemt de taak van de Nederlander over.

Voormalig F1-coureur Albers kwam in juli aan het roer nadat eigenaar Tony Fernandez Caterham voor tientallen miljoenen euro's had verkocht aan een consortium van zakenlieden uit het Midden-Oosten.

"In de afgelopen maanden heb ik al mijn energie gestoken om de overname van het team zo soepel mogelijk te laten verlopen en te zorgen voor de beste resultaten voor onze investeerders, sponsors en alle andere mensen die bij het team betrokken zijn", vertelt Albers. "Ik denk dat we belangrijke technische updates hebben gerealiseerd. De wagens zijn veel sneller geworden."

Caterham behaalde sinds zijn intrede in de koningsklasse van de autosport nog geen enkel WK-punt. De Nederlander Robin Frijns is er reserverijder, achter de vaste coureurs Kamui Kobayashi en Magnus Ericsson. Vorig jaar reed Giedo van der Garde voor het team.

De vraag is of Caterham in 2015 nog op de grid te vinden zal zijn. De financiële problemen bij de renstal zijn groot, terwijl er volgens de geruchten ook problemen zijn door niet betalende investeerders. De tijd zal leren of het team een lange toekomst beschoren is.