Lotterer weigert Monza-aanbod Caterham

André Lotterer heeft Caterham laten weten niet te willen rijden op Monza. De Duitser was gevraagd nogmaals in actie te komen voor het team, nadat hij eerder de Grand Prix van België voor zijn rekening mocht nemen.

De verwachting was eerst dat Roberto Merhi het stoeltje over zou nemen van Kamui Kobayashi tijdens de Grand Prix van Italië. De DTM- en World Series-coureur zou echter problemen hebben met het bemachtigen van een Formule 1-superlicentie.

Hierop had het team Lotterer gevraagd om ook in Monza te rijden. "Ik had mijn twijfels, maar het team stond erop en ik accepteerde het aanbod." Caterham-chef Colin Kolles had echter het plan gevat om Merhi de eerste vrije training te laten rijden en Lotterer de rest van het raceweekend.

"Toen Kolles me dinsdag vertelde dat Merhi de eerste vrije training zou rijden, veranderde ik van gedachte en heb ik afgezegd. Ik ben een nieuweling in de Formule 1 en ik moet kunnen rijden."

Kolles zou Merhi vrijdag in Spanje willen laten rijden om zo alsnog te voldoen aan de superlicentie-eisen van de FIA. "Ik heb 300 kilometer nodig. Het is het beste om het stap voor stap te doen", aldus de 23-jarige Spanjaard.