Fransman Matuidi ziet Duitsland als favoriet

Frankrijk speelt vrijdag in Rio de Janeiro tegen Duitsland om een plek in de halve finale. Blaise Matuidi duwt Die Nationalelf in de favorietenrol voor de kwartfinale. Frankrijk en Duitsland wisten de groepsfase zonder veel problemen te overleven.

In de achtste finales rekenden de Fransen af met Nigeria (2-0) en de Duitsers knokten zich in een verlenging langs Algerije (2-1). De Europese grootmachten gaan in Maracanã de strijd aan om een plek bij de laatste vier op het WK.

"Duitsland is de favoriet als je kijkt naar het recente verleden", zegt Matuidi (27) tegen Franse media. "Maar in één wedstrijd kan alles gebeuren. Dat heeft iedereen wel gezien in de wedstrijden in de achtste finales. Ik zie op dit moment geen uitgesproken favoriet voor de wereldtitel. De concurrentie is heel groot."

"We gaan ervoor zorgen dat Duitsland in de problemen komt en wij gaan er alles aan doen om de halve finale te breiken", aldus de middenvelder van Frankrijk en Paris Saint-Germain. Matuidi vindt voorlopig twee spelers van de Duitsers uitblinken op het WK in Brazilië.

"Duitsland heeft in alle linies sterke spelers, maar ze hebben vooral een hele goede keeper. Op dit moment misschien wel de allerbeste. Ze hebben met Thomas Müller ook een speler die veel scoort op WK's. Maar alle teams hebben zwakke punten. Een perfect team bestaat niet."

Matuidi vormt bij Les Bleus een middenveld met Yohan Cabaye en Paul Pogba. De prestaties van Pogba vallen vooral op. "Het is indrukwekkend hoe hij speelt. Vooral omdat hij pas 21 jaar is. Hij speelt al heel volwassen en blijft rustig aan de bal. Hij luistert ook goed. Ik had graag een deel van zijn talent in mij gehad", besluit Matuidi.