Algerije doneert WK-geld aan Gaza

De spelers van Algerije werden in eigen land onthaald als helden, na de uitschakeling in de achtste finale tegen Duitsland. Bij aankomst in Algerije liet sterspeler Islam Slimani weten dat het prijzengeld en de bonussen die de spelers hebben verdiend, worden geschonken aan de minderbedeelden in de Gazastrook.

"Zij hebben het een stuk meer nodig dan wij", sprak Slimani tegen Algerijnse media. Het is niet bekend om hoeveel geld het exact gaat.

Dit grootse gebaar staat in schril contrast met de nationale ploeg van Ghana. Tijdens dit WK weigerden spelers van The Black Stars te trainen, omdat bonussen niet betaald waren. De president van Ghana stuurde daarop een vliegtuig met 2,3 miljoen euro aan cash naar Brazilië.

Ook bij Nigeria was een dergelijk verhaal. Nadat ze de tweede ronde op dit WK haalden, spraken zij hun zorgen uit over de bonussen, aangezien deze op de Confederations Cup ook al niet op tijd werden betaald. Ook hier greep de president in, en belde hij aanvoerder John Obi Mikel om ze gerust te stellen.