Pinto: "We zijn nu zielsgelukkig"

Costa Rica plaatste zich zondag na penalty's tegen Griekenland voor de kwartfinale tegen Nederland. Bondscoach Jorge Luis Pinto is dolgelukkig met de unieke prestatie. Costa Rica ging nog nooit eerder op een WK naar de kwartfinale. Los Ticos wonnen de groep met voormalig wereldkampioenen Italië, Uruguay en Engeland en versloegen zondag Griekenland.

Bryan Ruiz (oud-speler FC Twente en PSV) scoorde vlak na rust voor de Costa Ricanen. Griekenland kwam in de blessuretijd terug via Sokratis Papastathopoulos (1-1). Na 120 minuten moest een strafschoppenserie uitkomst bieden. Costa Rica bleek het koelbloedigst vanaf elf meter. "Dit is een fantastische groep. Het harde werken en de opofferingsgezindheid van de spelers betaalt zich nu uit", zei bondscoach Pinto.

"We verdienen de overwinning ook. Juist omdat we er alles aan gedaan hebben. We zijn nu zielsgelukkig en vol van emotie. Ik wist al dat het niet gemakkelijk zou worden tegen Griekenland, maar ik wil iedereen bedanken. De spelers, de fans, de media en iedereen die ons steunt."

"Dit is geweldig. We hebben wederom een heel volk blij gemaakt", aldus de Colombiaan Pinto. Costa Rica treft in de volgende ronde het Nederlands elftal. Oranje klopte zondag Mexico (2-1) en strijdt komende zaterdag in Salvador met de Costa Ricanen om een plek in de halve finale.