Mandzukic: "Hiervoor hebben we getraind"

Kroatië deed in de nacht van woensdag op donderdag goede zaken, door Kameroen met ruime cijfers te verslaan. Mario Mandzukic leverde een grote bijdrage. De Kroatische spits hielp zijn land door middel van twee doelpunten aan een 4-0 overwinning.

Kameroen had Mandzukic en consorten toen al in het zadel geholpen, toen Alex Song in de veertigste minuut bij een 0-1 tussenstand een rode kaart kreeg voorgehouden. Kort na rust zorgde Ivan Perisic voor de verdubbeling van de marge, waarmee het lot van Kameroen bezegeld was. Na afloop stond Mandzukic tevreden de Kroatische televisie te woord. "We hebben alles gedaan waarvoor we getraind hebben", liet hij weten.

"We hebben precies gedaan wat de trainer (Niko Kovac, red.) ons vroeg. Wij wilden een vroeg doelpunt maken. En in de rust vroeg Kovac ons om de wedstrijd zo snel mogelijk te beslissen. Dat hebben we gedaan."

Niet alles wat Mandzukic in zijn eerste wedstrijd van het WK aanraakte veranderde in goud. De 28-jarige spits, die zijn vertrek bij Bayern München onlangs aankondigde, liet een grote kans onbenut. "Die misser? Het was een lange sprint en ik was moe en de focus verloren", aldus Mandzukic. "Maar goed, ik speel nooit om te scoren, maar om het team te helpen. Doelpunten zijn dan een beloning. We hebben onze kracht in ieder geval laten zien. Nu kan de strijd met Mexico losbarsten."

Mexico bezet momenteel met vier punten de tweede plaats in Groep A, die wordt aangevoerd door Brazilië. Ook de gastheren sprokkelden tot dusver vier punten bij elkaar. Kroatië haalde tegen het puntloze Kameroen de eerste drie punten binnen.