Derde zege biatleet Bø

Biatleet Johannes Thingnes Bø heeft in Kontiolahti de derde overwinning uit zijn carrière geboekt. De twintigjarige Noor won eerder in dit seizoen al de sprint en achtervolging in Annecy, dit keer was hij in Finland de beste in de sprint.

De strijd leek in eerste instantie te gaan tussen de Duitser Arnd Peiffer en de Fransman Martin Fourcade. Peiffer maakte één fout en moest dus een strafronde lopen, terwijl Fourcade, die kort na hem gestart was, foutloos bleef. De Duitser was echter sneller onderweg op de ski's, waardoor het een zeer spannend duel werd. Uiteindelijk was het Fourcade die eerder over de finish kwam, met een voorsprong van slechts 0,1 seconde.

Na de twee kemphanen kwam echter nog Bø, die na de eerste schietbeurt ook in de tweede keer schieten foutloos bleef. Hij kwam daar al door in een tijd die tien seconden sneller was dan die van Peiffer en Fourcade, en op de finish hield hij daar nog zeven seconden van over.

Fourcade deed wel weer uitstekende zaken voor het klassement in de World Cup, want concurrenten Emil Hegle Svendsen en Dominik Landertinger moesten veel punten toegeven.