WhatsApp én Telegram hebben problemen

De populaire berichtendienst WhatsApp kampt zaterdagavond met een storing. Dat meldt de NOS.

Meldingen over de storing komen vanuit het hele land. Omdat er ook meldingen van de storing uit Mexico, Finland, Spanje en andere landen komen, lijkt het erop dat het een wereldwijde storing betreft. Het verzenden en ontvangen van berichten is onmogelijk, evenals het inzien van de onlinestatus van contactpersonen.

De storing begon rond 19.25 uur. De oorzaak is nog niet bekend. Website allestoringen.nl heeft al ongeveer 10.000 klachten geregistreerd.

Update 21.00 uur
Donderdag werd bekend dat Facebook WhatsApp overneemt voor 16 miljard dollar. Nadat dit nieuws bekend werd, schoot de populariteit van vervangende apps omhoog. Vooral de app Telegram lijkt massaal omarmd te worden als alternatief. Ook deze app kampt zaterdagavond met een storing. Mogelijk komt dat door de massale toeloop van gebruikers.

Update 21.40 uur
WhatsApp bevestigt de storing en biedt excuses aan. Op Twitter meldt de dienst: "We hopen zo spoedig mogelijk weer online te zijn."

Update 23.23 uur
Ook het steeds populairder wordende alternatief Telegram kampt met problemen. Het bedrijf heeft laten weten dat het iedere seconde zo'n honderd aanmelding te verwerken krijgt en alle zeilen moet bijzetten om niet onderuit te gaan.

WhatsApp kampt met storing (Foto: Novum)
WhatsApp kampt met storing (Foto: Novum)