Vitesse in rode cijfers na investeringen

Vitesse presenteert binnenkort rode jaarcijfers. De Arnhemmers blijven desondanks in Categorie 2 van het licentiesysteem van de KNVB.

Vitesse is sinds de opening van de transferwindow bedrijvig. Rochdi Achenteh (PEC Zwolle) is voor tweeënhalf jaar vastgelegd. Uros Durdevic (FK Rad), Bertrand Traoré (Chelsea) en Zakaria Labyad (Sporting CP) worden gehuurd door de huidige nummer twee van de Eredivisie. Vitesse hervat de competitie zaterdagavond tegen PEC Zwolle.

Mede door de investeringen schrijft Vitesse rode cijfers. De club van de Rus Alexander Chigirinsky blijft wel in de relatief veilige Categorie 2. "We hebben een positief eigen vermogen en scoren op andere punten juist wél weer goed, vandaar", zegt algemeen directeur Joost de Wit tegen Voetbal International.

"Binnen afzienbare tijd willen we de jaarcijfers presenteren, dat moet vóór 31 januari. Het is duidelijk dat er nog veel moet gebeuren. De Financial FairPlay hijgt ons nog in de nek. Er is een paar jaar geïnvesteerd en nu is het tijd om te oogsten. Zowel sportief als financieel. Er is een ander beleid", aldus De Wit.

Vitesse deed ook een aantal spelers van de hand in de voorbije weken. Jonathan Reis en de tweeling Anderson en Alex da Silva keerden terug naar hun vaderland Brazilië. Het vertrek van het drietal levert miljoenen op. Die zouden de Arnhemmers overigens weer kwijt zijn aan de huur van Labyad.

Over de deal met Sporting wil De Wit niet veel kwijt. Labyad wordt voor anderhalf seizoen gehuurd. "Het is voor ons een mooie deal. Die jongens leveren ook vaak zelf wat in. Zakaria wilde graag naar de Eredivisie, vandaar dat we elkaar hebben gevonden", besluit de algemeen directeur van Vitesse.