Van der Vaart: "Vitesse extreem goed"

Hamburger SV oefent vandaag in Abu Dhabi tegen Vitesse. Rafael van der Vaart vindt het duel met de Arnhemmers een mooie test voor HSV. Hamburger SV overwintert net als VfL Wolfsburg, Anderlecht én Vitesse in de Verenigde Arabische Emiraten.

De Duitse club kwam deze week over vanuit Indonesië, waar een oefenwedstrijd tegen Arema Cronus FC op het programma stond. De formatie van trainer Bert van Marwijk wist in Zuidoost-Azië niet te winnen ondanks een doelpunt van Van der Vaart (2-2)

In Abu Dhabi oefent HSV tegen Vitesse (zaterdag) en Quairat Almaty (14 januari). Aanvoerder Van der Vaart is op zijn hoede voor de ontmoeting met de huidige nummer twee in de Eredivisie. De ervaren middenvelder (30) weet dat de club aan een opmars bezig sinds de Arnhemmers in buitenlandse handen zijn.

"Het wordt zwaar, Vitesse is extreem goed", zegt Van der Vaart tegen Hamburger Morgenpost. De international bereidt zich met HSV voor op de tweede seizoenshelft. Voor de hervatting van de Bundesliga - een thuisduel met Schalke 04 (26 januari) - staat nog een oefenwedstrijd tegen FC Basel op het programma in Hamburg.

Van Marwijk ziet de ontmoeting met Vitesse als een mooie test. "We moeten ons herstellen van een lange reis, dus optimaal is het niet. Vitesse begint volgende week al aan de competitie, dus zij zijn veel verder dan wij. Desondanks wordt het interessant", aldus de voormalig bondscoach van Oranje.

Vitesse won deze week de eerste oefenwedstrijd in de Verenigde Arabische Emiraten. De ploeg van Peter Bosz won van VfL Wolfsburg. Dankzij goals van Mike Havenaar, Lucas Piazon en Giorgi Chanturia dwong Vitesse een 2-3 zege af. Twee treffers van Bas Dost kwamen te laat om de Arnhemmers van een overwinning af te houden.