'Feyenoord mengt zich in strijd om Dost'

Ofschoon Feyenoord niet van plan is om Graziano Pellè van de hand te doen, weigert de Rotterdamse clubleiding een vertrek uit te sluiten. Achter de schermen bereidt Feyenoord zich voor op een mogelijke transfer van de Italiaanse sterspeler.

Wanneer een buitenlandse club een niet te weigeren bod op tafel legt, zullen de Rotterdammers zich richting de transfermarkt begeven. Een schaduwlijst is inmiddels opgesteld. Op die lijst prijkt de naam van Bas Dost, zo weet het Algemeen Dagblad vrijdag te melden. Volgens het ochtendblad houdt Feyenoord de verrichtingen van de aanvaller van VfL Wolfsburg nauwgezet in de gaten.

Sinds zijn transfer van sc Heerenveen naar Duitsland wist de boomlange spits slechts mondjesmaat te presteren. Mede als gevolg van blessureleed moest hij vaker toekijken dan hem lief was.

Vorige week hielp Dost zijn team als invaller met een doelpunt tegen Borussia Mönchengladbach nog aan een punt. "Ik ben natuurlijk blij dat ik gescoord heb, maar ook geïrriteerd over het feit dat ik vandaag maar weer twaalf minuten heb gespeeld", zei hij toen. "Als je met 2-1 achter staat, moet je mij in mijn ogen direct brengen."

Destijds meldde het Algemeen Dagblad dat Vitesse voorzichtige belangstelling had voor zijn diensten. Mogelijk kan Dost tijdens de winterse transferperiode dus kiezen tussen aanbiedingen van Feyenoord en Vitesse. Zijn contract bij Wolfsburg loopt in 2017 ten einde.