'Kandidaat-preses Fener belooft Pellè'

Graziano Pellè is lijdend voorwerp geworden van een verkiezingsbelofte. Hulusi Belgü belooft de Feyenoorder naar Fenerbahça te halen, en dat is niet de enige speler die hij wil.

In een interview met de krant Milliyet zegt Belgü grote plannen te hebben met Fenerbahçe. Naast Pellè, dit seizoen net als vorig jaar topscorer van Feyenoord, zouden aanvaller Rodrigo van Benfica en verdediger Joleon Lescott van Manchester City naar Istanbul moeten komen.

Op deze manier hoopt de kandidaat-preses het vertrouwen van de Fener-fans te winnen. Belgü heeft grote plannen met de huidige club van Dirk Kuijt. Hij belooft eveneens een nieuw stadion met maar liefst 75.000 zitplaatsen te laten bouwen.

Pellè speelde zich vorig seizoen met 27 doelpunten voor Feyenoord in de kijker van verschillende clubs. Of de Italiaan Rotterdam op korte termijn verlaat, moet worden afgewacht. Wel scoort hij nog altijd veel, waardoor hij interessant blijft voor clubs. Momenteel zit hij een schorsing uit van drie duels voor een vermeende kopstoot.