Vitesse-target Dost: "Emotioneel doelpunt"

Bas Dost had een heerlijk gevoel na zijn belangrijke doelpunt tijdens de wedstrijd tegen Borussia Mönchengladbach. De spits van VfL Wolfsburg maakte de 2-2 en redde een punt.

"Het was een lastige tijd voor mij om zo lang geblesseerd te zijn", zegt de oud-speler van sc Heerenveen. "Mijn doelpunt was een hele belangrijke en emotionele treffer voor het team. En nu wil ik verder komen en nog beter worden."

Dost kampte lange tijd met een enkelblessure. Hij hoopt de komende tijd trainer Dieter Hecking zo van zijn kunnen te overtuigen, dat hij weer de eerste spits wordt bij Wolfsburg. "Ik wil geen invaller meer zijn", aldus Dost tegen het ANP.

"Ik ben natuurlijk blij dat ik gescoord heb, maar ook geïrriteerd over het feit dat ik vandaag maar weer twaalf minuten heb gespeeld. Als je met 2-1 achter staat, moet je mij in mijn ogen direct brengen", vult de spits aan in het Algemeen Dagblad, dat maandag meldt dat Vitesse in hem geïnteresseerd is.

De Arnhemmers zouden al geïnformeerd hebben bij Wolfsburg. Of het ook daadwerkelijk tot een transfer komt is nog lang onzeker. De financiën zullen een rol spelen, als Wolfsburg al bereid is om afstand te doen van Dost.