Mallya sprak al in maart met Hülkenberg

Force India-teambaas Vijay Mallya is al vanaf de race in Maleisië in maart beziggeweest om Nico Hülkenberg terug te halen naar zijn team. De Duitser reed in 2012 al in Indiase dienst, maar koos ervoor om dit seizoen uit te komen voor Sauber. Nu keert hij terug en krijgt hij Sergio Perez als nieuwe teamgenoot.

Mallya sprak op de officiële site van de Formule 1. "Ik wilde Nico Hülkenberg altijd al graag in mijn team hebben. Ik zei in Maleisië al tegen hem: 'Nico, als je besluit Sauber te verlaten, kom dan terug naar huis.' Hij zei hierop: 'Ik beloof je dat als ik verkas dat mijn eerste voorkeur naar jou uitgaat.' Hij heeft woord gehouden. Nico heeft zeker met andere teams gesproken, maar uiteindelijk bleef hij zijn woorden trouw en heb ik hem vastgelegd."

Volgens Mallya had hij Adrian Sutil of Paul di Resta kunnen behouden als coureurs, maar heeft hij na overleg met zijn team gekozen voor een ander rijdersduo. Vanwege de ingrijpende reglementswijzigingen zou het volgens Force India beter zijn om met twee andere, hongerige coureurs aan de start te verschijnen. De renstal uit Silverstone wil in 2014 een stap voorwaarts zetten, te meer omdat het nu in volgorde het tweede Mercedes-team wordt en een volledige aandrijflijn uit Brackley af zal gaan nemen. Dit jaar werd het team in het constructeurskampioenschap zesde met 45 punten achterstand op McLaren.