Du Chatinier met Zuid-Korea naar WK

Ton du Chatinier gaat zo goed als zeker naar het WK in Brazilië. De Nederlander tekent een dezer dagen een contract als assistent-bondscoach van Zuid-Korea. Du Chatinier kan aan de slag als eerste assistent van bondscoach Myung-Bo Hong.

Het duo kent elkaar uit de tijd dat Guus Hiddink bondscoach was in het Aziatische land. Du Chatinier liep toen drie maanden stage bij de Zuid-Koreanen. Hong was destijds aanvoerder van Zuid-Korea, waarmee Hiddink op het WK in 2002 de vierde plaats veroverde.

Vier jaar later was Hong assistent van Dick Advocaat tijdens het WK 2006 in Duitsland. De samenwerking met Nederlandse coaches is de huidige bondscoach van Zuid-Korea goed bevallen. Pim Verbeek was na het vertrek van Advocaat ook nog een korte periode werkzaam bij de Zuid-Koreaanse voetbalbond. Mede door de goede ervaringen uit het verleden kiest Hong voor een Nederlandse assistent.

De 54-jarige Du Chatinier was tot afgelopen juli werkzaam bij Anzhi Makhachkala. In de Russische deelstaat Dagestan was de Utrechter assistent van Hiddink. Du Chatinier was daarvoor zo'n vijf jaar verbonden aan FC Utrecht. Eerst als rechterhand van Willem van Hanegem en na het ontslag van De Kromme als hoofdtrainer in De Galgenwaard. Du Chatinier was als speler ook tien seizoenen werkzaam bij Utrecht.

De Utrechter kijkt uit naar het nieuwe avontuur in Zuid-Korea. "Het is voor iedere coach geweldig om een WK mee te maken. Anzhi was een mooi project, dit kan opnieuw een schitterende fase van mijn loopbaan worden", zegt Du Chatinier tegen De Telegraaf. Zuid-Korea zit volgend jaar zomer in groep H. De Nederlandse assistent moet het opnemen tegen Rusland, Algerije en België.