Wilmots: "Op mijn wenken bediend"

België kijkt met een goed gevoel terug op de WK-loting in Costa di Suaípe. De ploeg van bondscoach Marc Wilmots heeft een gunstige indeling gekregen. De Rode Duivels gaan het in Brazilië opnemen tegen Algerije, Rusland en Zuid-Korea.

Het team van Wilmots speelt ook nog eens in zuidelijke speelsteden, waar het minder warm en vochtig is dan in het noorden. "Dit is zeker een goede loting", reageerde de Belgische bondscoach tegenover Canvas.

"Ik ben op mijn wenken bediend, ik wilde een loting met niet te veel verplaatsingen en met een gunstig klimaat. Onze uitvalsbasis boven Sao Paulo zullen we morgen meteen vastleggen." België opent het toernooi in Belo Horizonte tegen Algerije.

"Zuid-Korea en Algerije kennen we niet goed. In Belo Horizonte zal het naar verwachting gelukkig maar 22 à 23 graden zijn", aldus Wilmots. "Zuid-Korea is te vergelijken met Japan, al is dat land misschien een niveau hoger. Het patriottisme is enorm in dergelijke landen, ze spelen snel, technisch en ze blijven lopen."

Als België de groepsfase overleeft, komt het in de achtste finales tegenover de nummer één of twee van groep G te staan. Die poule bestaat met Duitsland, Portugal, Ghana en de Verenigde Staten over enkele zware tegenstanders.